Ünnepi design tippek

2018. november 6.

Készen áll honlapod a karácsonyra? Talán még korai a karácsonyról beszélni, de nem akkor, ha vállalkozásod online megjelenéséről van szó. Adok néhány egyszerű ötletet, amivel növelheted honlapod forgalmát az ünnepi időszak alatt.

Célszerű minél előbb megtervezni, hogyan szeretnéd felhívni látogatóid figyelmét az ünnepekre vagy milyen akciókkal szeretnél kedveskedni vásárlóidnak. A lényeg, azt gondolom minden esetben a mértékletesség és az igényesség. A karácsony a webdesign területén is végeláthatatlan lehetőségeket rejt magában, éppen ezért nagyon könnyű túlzásba esni, ezt igyekezz elkerülni és ne terheld túl a látogatót karácsonyi designnal.

Honlapodat egyszerű, ízléses, apró elemekkel díszítheted, legyenek azok csillagok, hópelyhek, animált hóesés vagy egy kedvezményre jogosító karácsonyi banner. Visszafogott, de mégis kedves verzió az is, ha csak a logódat díszíted. A kezdőlapra tehetsz karácsonyi, téli hangulatú képet, grafikát, amihez sok szép, ingyenesen letölthető képet találsz például a Twenty20 oldalán.

Közösségi ikonjaidat is ünneplőbe öltöztetheted, ehhez például itt találod az alábbi ingyenes készletet.

Használhatsz karácsonyi visszaszámlálót is, aminek marketing szempontból is jelentősége van, hiszen megnöveli annak esélyét, hogy a vásárló a Te termékeidet választja.

Készíts landing page-t, azaz egy érkező oldalt látogatóid számára, amit a hirdetésedre kattintva elsőként fognak meglátni. A landing page csak olyan információt tartalmazzon, ami az adott ajánlatot érinti, legyen figyelemfelkeltő.

A kampányokhoz használj nyugodtan feltűnőbb, különlegesebb betűtípust, azonban itt se feledkezz meg a mértékletességről, az ékezetes karakterek ellenőrzéséről és a letöltött betűkészlet felhasználási feltételeiről sem.

Merry Christmas

Candy Cane

Rude Cookie

Merry Melody

The Holidays

Snowtop Caps

North Pole

Mountains of Christmas

Nincs más hátra, készíts termékeid vagy szolgáltatásaid számára karácsonyi designt. Ho-ho-ho-ho